Előadó: Szász János (Poliuniverzum Kft.)

Poliuniverzum

Játszva matekozni, matekozva játszani! A Poliuniverzum játékcsalád a játszva tanulás újszerű pedagógiai módszere. Saxon Szász János festőművész, feltaláló egyedi készségfejlesztő eszköze egy különleges magyar játék, amely kisiskolásoktól a felnőttekig oktatási módszerként is alkalmazható.
Matematikai összefüggéseket, kombinatorikai feladatokat tesz élvezetes kalanddá, használatával a matematika-oktatás pedig igazi élménnyé válhat.
Nincsenek kötelezően előírt szabályok, illetve a szabályokat mindenki maga alakíthatja saját tudása szerint. A játékos így szabadon mélyülhet el a formák és színek közötti összefüggések felfedezésében, a kötöttségek nélküli játékban, a Poliuniverzumban. A Poliuniverzum három alapformából és ezek léptékváltásos elrendezéséből, valamint négy színkombinációjából épül fel. Ennek köszönhetően gyakorlatilag szinte végtelen variációs lehetőséggel bír. A játék, a végtelen számú illesztésnek köszönhetően fejleszti többek között a logikai és matematikai készséget, továbbá indirekt módon tanítja meg a matematikai gondolkodás alapjait.

Időpont: november 29. vasárnap 17:00

<< vissza a főoldalra